Cilindersloten: beveilig je woning of bedrijf optimaal met een cilinderslot

 
Het lijkt wel of de maatschappij de laatste tijd steeds onveiliger geworden is. Als je de media volgt, krijg je al snel de indruk dat we niet meer veilig zijn. Gelukkig valt dat in de praktijk erg mee. Volgens de cijfers is het aantal inbraken, geweldsdelicten, gevangenisstraffen en soortelijke misdaden de laatste 15 jaar flink afgenomen. Gelukkig maar! Toch betekent dit niet dat je onverschillig moet worden als het gaat om je veiligheid. Het aantal woninginbraken en bedrijfsinbraken is namelijk nog steeds erg hoog. Positief nieuws is dat je jouw woning of bedrijfsgebouw door het kopen van cilindersloten met kerntrekbeveiliging optimaal kunt beveiligen. Een cilinderslot heeft namelijk veel meerwaarde in vergelijking met traditionele sloten. Wat is een cilinderslot eigenlijk? En waar profiteer je van als je dit type sloten laat installeren?

Cilindersloten met kerntrekbeveiliging: een korte uitleg

Wie een cilinderslot in de deur zet, krijgt een slot dat voorzien is van een speciale behuizing. Door het omdraaien van een sleutel draaien er pinnen, haken ofwel cilinders in het slot. Deze zorgen ervoor zorgen dat de deur krachtig afgesloten wordt en niet meer te openen is zonder bijhorende M&C sleutel. Een speciale variant zijn sloten met een cilinder die voorzien zijn van een zogeheten kerntrekbeveiliging. Dit is een speciaal soort blokje, dat voorkomt dat inbrekers door te boren bij de cilinder van het slot kunnen komen. De beveiliging voorkomt dus sabotage van het slot en frustreert iedereen die wil inbreken in jouw pand!

Een gecertificeerd slot voor een veilig gevoel

Sloten die een extra beveiliging hebben tegen kerntrekken, zijn vandaag de dag bijzonder gelief onder zowel particulieren als ondernemers. Ze geven je namelijk een veilig en zeker gevoel: bij jou kan er niet ingebroken worden door het slot te molesteren. De speciale kerntrekbeveiliging die in moderne sloten ingebouwd is, voorkomt dit namelijk. Sloten die deze kwaliteiten hebben, zijn voorzien van een speciaal SKG-certificaat dat voldoet aan het Politiekeurmerk Veilig Wonen.

Een slot met cilinder past op elke deur

Prettig aan cilindersloten is dat er meerdere maten en vormen zijn. Hierdoor heb je de zekerheid dat dit soort slot in elke deur bevestigd kan worden. Prettig is dat je deze veiligheidssloten via een stappenplan zelf kunt bevestigen in de deur. Toch raden w je aan om ervoor te kiezen een slotenmaker in te huren om deze klus perfect voor je te klaren. Zij zijn de specialisten bij uitstek om je te helpen om jouw pand, woning of vastgoed optimaal te beveiligen!

Geef een reactie