Cilindersloten

Het is ontzettend belangrijk om de deur goed te beveiligen tegen inbraak. Uiteraard zijn er verschillende manieren om deze beveiliging voor elkaar te krijgen. Denk bijvoorbeeld aan camera’s of aan een stevig hek om het erf, maar zelfs dan is het mogelijk voor inbrekers om bij een deur te komen en dus belangrijk om een goed slot aan te schaffen. Deze kan er namelijk voor zorgen dat de inbreker rechtsomkeert maakt wanneer hij doorheeft dat het gaat om een stevig slot wat hij niet zomaar kan openbreken. Weg gaan je uitleggen wat nou precies een goed slot is.

Een goed cilinderslot

Met een goed slot bedoelen we bijvoorbeeld cilinderloten. In een cilinderslot zit namelijk, zoals je al verwacht door de naam, een cilinder. In deze cilinder zitten een aantal kleine metalen staafjes. Het slot kan pas geopend worden wanneer deze staafjes in de juiste positie staan. Hoe komen die dan in de juiste positie? Door middel van een sleutel. In de sleutel zelf zitten, zoals je vast wel herkend, allemaal groeven. Wanneer je de sleutel in het slot steekt, zorgen die groeven er voor dat de staafjes in een bepaalde positie terecht komen. Wanneer dit de juiste positie is, kan het slot geopend worden. Het is dus ook soms mogelijk om een sleutel met verkeerde groeven in het slot te steken. De staafjes komen dan niet in de goede stand te staan en dan is het ook onmogelijk om het slot open te maken.

Een cilinderslot met kerntrekbeveiliging

TOch zijn cilindersloten zonder enige beveiliging vaak nog niet genoeg. Er moet nog meer beveiligd worden zodat de inbrekers bepaalde technieken niet kunnen inzetten. Zoals bijvoorbeeld kerntrekken. Bij kerntrekken wordt er met een grote schroef schade aangebracht in het slot. Deze wordt namelijk eerst in het slot geboord. Vervolgens wordt de schroef met bijvoorbeeld een tang weer uit dit slot getrokken. Op dat moment is de kern van het slot kapot en kan er ingebroken worden. Om dit te voorkomen zijn er dan ook sloten met zogeheten kerntrekbeveiliging. Deze cilindersloten hebben een geharde, stalen burg waardoor het niet zomaar mogelijk is om een schroef in het slot te boren. Dit elimineert dus ook de mogelijkheid voor de inbreker om het slot vervolgens open te kunnen breken. Zoek je naar een goed slot die de meeste inbrekers tegenhoudt in te breken? Kies voor M&C cilindersloten met een kerntrekbeveiliging.

Geef een reactie