Een veilig gevoel met een goed beveiligingssysteem

Een veilig gevoel met een goed beveiligingssysteem

De tijd dat een beveiligingssysteem bestond uit enige sensoren en een alarmbel ligt al enige tijd achter ons. Ook een goed branddetectiesysteem bestaat ook niet meer uit een detector met een ingebouwd audio-alarm. Tegenwoordig biedt een alarmsysteem veel meer functionaliteit, en zijn geïntegreerd en draadloos. Een Ajax beveiligingssysteem is daar een prima voorbeeld van.

 

Bedreigingen

 
We noemden al als bedreigingen voor de woning, bewoners en inboedel, een inbraak en een brand. Maar als een waterslang losschiet of openbarst en je bent niet thuis of je ligt te slapen, dan kan een overstroming een behoorlijke schade veroorzaken. Met andere woorden, het hebben van een overstromingsbeveiliging kan heel nuttig zijn. Voor mensen die slecht ter been zijn, geeft het hebben van een alarmknop een geruststellend gevoel. Een Ajax alarmsysteem biedt een antwoord op al de genoemde bedreigingen. Dat systeem omvat uit vele typen sensoren, detectoren en camera’s, zowel voor gebruik binnens- als buitenshuis.

Draadloos of bedraad beveiligingssysteem

Tegenwoordig kan je volledig draadloze beveiligingssystemen krijgen. Het aanleggen van bedrading kan behoorlijk lastig en kostbaar zijn en dat omzeil je met een draadloos systeem. Je hebt veel flexibiliteit bij de plaatsing van draadloze systeemcomponenten. Je kunt ze je ook gemakkelijk verhuizen, binnen je woning of naar een andere. Kabels kunnen dan ook niet losraken. Als apparaten draadloos zijn, dan bestaat er echter een kans op interferenties, al dan niet opzettelijk. En hacking is een mogelijkheid. Een goed draadloos beveiligingssystemen biedt daar voorzieningen voor, zoals die van het eerder genoemde merk. Hun beveiligingssysteem biedt alle componenten voor zowel draadloos als bedraad. Draadloos kunnen componenten daarvan tamelijk grote afstanden overbruggen.

App voor de smartphone

Ook als je niet thuis bent, wil je graag een alarm ontvangen, als er zich thuis een bedreiging presenteert. Een compleet bedraad of draadloos alarmsysteem, zoals dat van Ajax, omvat een app voor je smartphone. Niet alleen toont die de alarmen, maar je kunt daarop ook actie nemen. Je kunt tevens de systeemstatus opvragen en instellingen wijzigen. Als een sensor, detector of camera niet meer reageert, dien je daarvan op de hoogte te worden gesteld.

Geef een reactie