Cilindersloten om extra veilig te wonen en werken

Zorg dat inbrekers de kans niet wagen

Er komen steeds meer slimme slotensystemen op de markt om inbrekers tegen te gaan. Inbrekers kunnen zeer slim zijn en de meest bekende trucs gebruiken om toch een slot in een handomdraai open te krijgen. Dit kan in enkele seconden tot enkele minuten gebeuren. Een populaire truc is kerntrekken. Zo wordt een slot open gemaakt door de cilinder te verwijderen. Voor je het weet zal de inbreker de woning betreden en is er geen weg meer terug. Zorg ervoor dat inbrekers je sloten niet kunnen saboteren. Ga daarom voor sloten die over kerntrekbeveiliging beschikken. Cilindersloten zijn vrijwel onmogelijk open te breken door inbrekers. Een cilinderslot is ijzersterk. Je kiest hiervoor minstens het SKG 3* keurmerk qua cilinderslot. De ijzersterke metalen brug beveiligd het slot tegen kerntrekken. Ze vallen onder de M&C deurcilinders. Ook krijg je de SKG 3* Cilindersloten het keurmerk politie voor veilig wonen. Naast kerntrekken zijn andere inbraaktrucs ook onmogelijk met deze sloten. Boren, kloppen, picking en de slagmethode onder andere zijn dus verleden tijd.

Schaf een cilinderslot aan

Het slot kan nieuw geplaatst worden, maar ook kunnen oude sloten worden vervangen. Meet eerst de juiste maat op voordat je een bestelling gaat plaatsen. Dit voorkomt dat het slot niet past. Je doet dit door van de kern van het schroefgat naar de zijkant en bovenkant te meten. Haal eerst het slot uit de deur om dit te doen. Als je 30/30 60 meet moet je een slot van 32/32 65 aanschaffen. Je kunt maximaal een lengte van 205 mm kopen. Er is dus altijd een slot die in jouw deur past. Verdere grote voordelen van de aanschaf zijn de hoge mate van betrouwbaarheid, het slijtvaste karakter en grote gebruikersgemak. Een cilinder kan jaren meegaan zonder dat je deze hoeft te vervangen. Ook zijn de sloten gebruiksklaar en gelijksluitend bij aanschaf. Je hoeft er zelf dus niks meer aan te doen zoals op maat maken. Een cilinder kan mee worden genomen in een sluitplan. Hierbij worden meerdere sluitingen op ramen en deuren in en om het pand gemonteerd. In het plan worden zwakke plekken onder de loep genomen en voorzien van de beste beveiliging.

Maak een goed sluitplan

Naast sloten met kerntrekbeveiliging kun je uiteraard nog andere M&C sloten plaatsen op meerdere ramen en deuren. Een goed beveiligde woning met een politiekeurmerk zal goed verzekerd zijn als er toch nog een inbraak plaats vind. Uiteraard is een slotenplan zo waterdicht als mogelijk en zullen inbrekers snel hun interesse verliezen als ze weten dat het pand extra veilig is. Een slotenplan kan worden samengevoegd met een slotenmaker. Op professionele wijze worden diverse keurmerk sloten geplaatst. Dit is tevens ideaal voor inbraakgevoelige ruimtes zoals musea en juweliers. Schaf nu een cilinder slot aan en beveilig jouw pand op de beste manier.

Geef een reactie