Cilindersloten waar je op moet letten

Mogelijkheden voor inbrekers als je niet de juiste cilinders hebt.
 
Een inbreker kun je waarschijnlijk nooit helemaal tegen houden. Gelukkig zijn er verschillende manieren om het de inbreker zo moeilijk mogelijk te maken. Denk daarbij bijvoorbeeld aan verschillende sloten op de deur die de toegang voor de inbreker blokkeren. Een inbreker kent natuurlijk verschillende manieren om deuren open te breken. Gelukkig zijn er verschillende sloten aanwezig die het de inbreker zo moeilijk mogelijk maken om zo’n deur open te breken. In deze tekst gaan we daarom laten zien welke sloten het beste zijn om inbrekers tegen te houden. Op die manier kun je met een gerust hart van huis te gaan en kun je ook vast veel beter slapen ‘s nachts omdat je weet dat inbrekers bij jou geen kans maken.

Een slot met een M&C cilinder

Het beste kun je hiervoor een slot nemen met een M&C cilinder. Deze sloten hebben namelijk een cilinder en de cilinder maakt het vrij lastig voor een inbreker om de deur open te breken. Dat komt omdat er in dit cilinder allemaal stiftjes zitten. Al deze stiftjes moeten in een bepaalde positie komen te staan voordat het slot kan draaien. Wanneer je een sleutel in het slot steekt, is het zo dat die stukjes in een bepaalde positie komen te staan. Alleen met de juiste sleutel is het dan dus mogelijk om de deur open te krijgen. Wanneer je gebruik maakt van een ander slot, zullen de stukjes in een bepaalde positie komen te staan, maar is dat niet de juiste positie. Deze sleutel kan er ook niet voice horen dat de deur open gaat.Omdat het alsnog mogelijk is voor sommige inbrekers om dan een deur open te breken, is het belangrijk dat je een nog beter slot aanschaft. We hebben het dan over een cilinderslot met een bepaalde extra eigenschap.

Cilinderslot met kerntrekbeveiliging

We hebben het dan over een cilinder slot met kerntrekbeveiliging. Dit is een extra beveiliging die hebt de inbrekers nog lastig gemaakt om de deur open te krijgen. Kerntrekken is een techniek waarbij de inbreker gebruik maakt van een boormachine. Met deze boormachine draait hij een grote schroef in het slot. Wanneer dit klopt niet goed beschermd is kan hij vervolgens deze schroef er zo uittrekken en heeft hij de deur op dat moment dus ook gesaboteerd. De deur kan dan open en de inbreker heeft op dat moment vrije toegang tot de woning. Om dit te voorkomen zijn er dus ook sloten die een extra beveiliging hebben. Deze beveiliging bestaat uit een geharde stalen brug. Deze zorgt ervoor dat er niet zomaar een schroef in het slot geboord kan worden en dat de inbreker dus geen kans maakt om de deur te saboteren.

Geef een reactie